588 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Hiv-preventiemiddel PrEP nu vanaf 54 euro te koop in Nederland

Hiv-preventiemiddel PrEP nu vanaf 54 euro te koop in Nederland

Prijs is bijna gehalveerd

Eind vorig jaar werd bekend dat generieke PrEP voor €99,50 per 30 pillen verkrijgbaar werd in Nederland. Dat was 5 keer zo goedkoop als vroeger, door een concurrentiestrijd is de prijs nu naar €54 per maand gedaald.

Het bedrijf Centrafarm biedt vanaf nu generieke PrEP aan voor €47,95 euro, bij de apotheek betaal je daarvoor €54 per maand. Generieke PrEP betekent dat het niet van het merk Truvada is. 

PrEP
Vorig jaar kwam er generieke PrEP voor 100 euro op de markt in Nederland. Plusapotheken hadden daarvoor een deal gemaakt met farmaceut Sandoz. Eerder kostte een potje PrEP in Nederland 550 euro.

Activisten van PrEP NU zijn blij, maar hun doelen zijn nog niet bereikt. ‘Door winst gedreven farmaceuten hebben tot nu toe meer gedaan voor de toegankelijkheid van PrEP dan de Nederlandse politiek’, stellen zij.  

PrEP in België
In Nederland is er nog tot zeker 2019 geen vergoedingsregeling voor PrEP. In België is er wel al een vergoedingsregeling. Maggie de Block, Minister van Volksgezondheid, heeft in mei vorig jaar laten weten dat PrEP sinds juni, in overleg met een arts, wordt terugbetaald. 

Meer weten? Alles wat je moet weten over hiv-preventiemiddel PrEP

Bron: PrEP NU

  Whatsapp
11 januari 2018, 12:00
588 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.eu op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok