588 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Yes, I do! De eerste Australische mannen zijn met elkaar getrouwd

Yes, I do! De eerste Australische mannen zijn met elkaar getrouwd

Graig en Luke waren er als de kippen bij

Slechts enkele minuten nadat om middernacht The Marriage Act werd opengesteld voor homo’s en lesbo’s, gaven Craig Burns en Luke Sullivan elkaar het ja-woord in New South Wales.

Een maand geleden stemde het Australische volk vóór de openstelling van het huwelijk 61,6% was voor, 34,8% was tegen. Dus maakte de Australische overheid meteen werk van de zaak en zo kon het dat Craig Burns en Luke Sullivan in de eerste minuten van 9 januari 2017 in de echt werden verbonden.

Er werd al eerder getrouwd in Australië, namelijk meteen nadat de uitslag van de poll bekend was gemaakt op 8 december. Maar die koppels moesten tot vandaag wachten tot ook hun huwelijk officieel was.

Craig Burns is atleet en deed in 2014 als sprinter mee aan de Glasgow Commonwealth Games. Tijdens de huwelijksceremonie zei hij dat het nooit in hem was opgekomen om te willen trouwen, tot het moment dat hij Luke Sullivan ontmoette. Pas toen besefte hij hoe belangrijk het is dat je je naasten kun laten zien hoeveel je van iemand houdt. Dat homo’s dat tot voor kort niet konden doen door te trouwen, vond hij vervelend. ‘Nu is er gelijkheid. Dat we kunnen trouwen is een grote stap voorwaarts voor Australië.’

Waar de huwelijksreis naar toegaat? Dat wachten de twee nog even af. Craig en Luke, die ook atleet is, doen in april eerst nog mee aan de Gold Coast Commonwealth Games, waarvoor ze momenteel moeten trainen.

Hieronder een fraai filmpje van het huwelijksaanzoek. 

Bron: ABC News

  Whatsapp
09 januari 2018, 12:02
588 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.eu op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok