320 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Dader van anti-homogeweld krijgt taakstraf van 80 uur

Dader van anti-homogeweld krijgt taakstraf van 80 uur

In Antwerpen is een 19-jarige jongen veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een boete van 600 euro voor het mishandelen van een 17-jarige jongen. Het slachtoffer kreeg twee kopstoten toen hij in de bus zat onderweg van Hemiksem naar Boom.

Oud Mister Gay Belgium-kandidaat Cédric Suetens werd op 13 april 2016 lastiggevallen door drie jongens in de bus. Ze gooiden een balpen naar hem en kwamen vervolgens vlak voor hem staan. Daarna kreeg Cederic twee kopstoten van een 19-jarige jongen. Cédric werd vervolgens met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. 

Volgens het slachtoffer werd hij mishandeld omdat hij homo is. De dader zei dat hij zijn zelfverdediging verloor omdat Cédric racistische opmerkingen had gemaakt. Bij de uitspraak geloofde het openbaar ministerie en de advocaat van Cederic niet dat een 'klein, fragiel ventje' het op zou durven te nemen tegen drie volwassen jongens. 

De rechtbank van Antwerpen geloofde niet dat er sprake was van uitlokking door het slachtoffer. Om die reden is de 19-jarige dader veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een geldboete van 600 euro met uitstel. 

Bron: Gazet van Antwerpen / Beeld: Johan Cansse - Kaat Van Parys Make-up Artist: Lynn De Coen | Stefano Martorana Kapper: Philippe Jespers (Kreatos Mortsel)

  Whatsapp
04 december 2017, 11:38
320 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.eu op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok