573 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Kinderen van homo-ouders hebben niet vaker psychische problemen

Kinderen van homo-ouders hebben niet vaker psychische problemen

Als je kinderen met homoseksuele of lesbische ouders vergelijkt met kinderen van hetero-ouders, zie je geen verschil als het gaat om psychische problemen. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gehouden onder 21.000 kinderen.

Je zou kunnen denken dat kinderen misschien vaker gepest worden op school, of dat ze vaker nadenken over hun gezinssituatie als ze opgroeien in een samengesteld gezin waarbij de ouders homoseksueel of lesbisch zijn.

Geen verschil
Uit een nieuw onderzoek onder 21.000 kinderen in de leeftijd van vier tot en met zeventien jaar blijkt nu dat kinderen met homoseksuele ouders (lesbisch, homo of bi) niet vaker last hebben van psychosociale problemen in vergelijking met kinderen van heteroseksuele ouders.

De kinderen die meewerkten aan het onderzoek moesten de SDQ invullen, een vragenlijst waarmee psychische vaardigheden en problemen worden gemeten. Er bleek uiteindelijk geen verschil tussen kinderen met homo-ouders en kinderen met hetero-ouders.

Biseksuele ouders
Er werd wél een hogere SDQ-score geconstateerd bij kinderen met biseksuele ouders. Ook biseksuele ouders lijken vaker last te hebben van psychosociale problemen. Hoe dat komt weten de onderzoekers niet en ze stellen dat verder onderzoek dit moet uitwijzen.

Het onderzoek is gepubliceerd op de website van Child Development.

Ander onderzoek
Twee weken geleden kwam uit een soortgelijk onderzoek naar voren dat kinderen die opgroeien bij homo-ouders het net zo goed doen als andere kinderen. Een onderzoek van Medical Journal of Australia stelt dat kinderen niet uitsluitend een goede jeugd hebben wanneer ze opgroeien met een vader én een moeder. Op sociaal, educatief en emotioneel gebied zijn ze net zo goed af met twee vaders of twee moeders.

  Whatsapp
11 november 2017, 16:00
573 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.eu op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok