332 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
30 Nigerianen nog steeds vast op verdenking van homoseksualiteit

30 Nigerianen nog steeds vast op verdenking van homoseksualiteit

Ze konden de hoge borgtocht niet betalen

Vorige week werden er 42 opgepakt voor het hebben van seks met andere mannen. 30 van hen zitten nog steeds vast op verdenking van homoseksualiteit. Zij konden de borgtocht van 1.150 euro niet betalen.

Vorige week kwam het treurige nieuws naar buiten dat de Nigeriaanse politie 42 mannen had opgepakt voor het hebben van seks met andere mannen. Volgens een getuige werden de mannen opgepakt en overgeleverd aan de politie. 

Te hoge borgtocht
De borgtocht van 500.000 naira (wat gelijk is aan meer dan duizend euro) kon door niemand van de verdachten worden betaald. Twaalf minderjarige jongens werden eerder al vrijgelaten. Zij moeten zich verantwoorden voor de jeugdrechter. 

14 jaar cel
Voor de overige dertig mannen wacht de rechtbank. In Nigeria staan zware straffen op homoseksuele handelingen. De mannen riskeren een gevangenisstraf van maximaal 14 jaar. Verschillende internationale organisaties zijn een actie gestart om de heren vrij te krijgen. Volgens hen ging het niet om een 'seksfeest', maar waren ze bij elkaar tijdens een bijeenkomst waar informatie over hiv en aids werd verschaft. 

Bron: Zizo.be / Beeld: Facebook via Out.com

  Whatsapp
08 augustus 2017, 18:00
332 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.eu op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok